Хариса е невероятно пикантна паста известна под името тунизийски лют сос, популярна в северо-африканската кухня на Тунис, Алжир и Мароко.

Какво представлява хариса?

Съставките на хариса са различни в зависимост от вкуса на домакинята и географската област. Основните съставки са люти чушки, чесън, кориандър, кимион, лимонов сок, зехтин. Може да се добави ким, скилидки чесън, морска сол, фенел, гл...


В ресторант Annette може да ядете на маса, но по добре, седнете направо на земята като в традиционна мароканска къща.
Възглавниците на пода са подредени около много ниски маси. Така имате шанс да се храните като скитащ из пустинята арабин. Може да пробвате и с ръце.
Според обичаите всичко се яде с пръсти – взема се малко кускус и малко зеленчуци и с мачкане се прави хапка, която бързо се лапа. Яде...


Смесват сладко и солено не само в подправките, но и в ястията. Може да купите и у нас ръчно правените топчета, за да забъркате тажин

Фенерите и многоцветните килими са пропътували целия път от Мароко до София, за да радват посетителите на заведението. АЛБЕНА МИЛОШЕВА06.11.2010
Крум СтоевВ мароканския ресторант ще усетите уюта на един различен свят. Традиционният тажин от пиле с лимон и зелени мас...